Veelgestelde vragen

Registreren

 • Klik op de knop login.
 • Vul bij registreren uw gegevens in (uw gebruikersnaam moet uw e-mail adres zijn) en maak een wachtwoord aan.
 • U ontvangt binnen enkele minuten een activeringsmail . Volg de instructies in deze e-mail.
 • Inloggen kan onmiddellijk met de gebruikersnaam (uw e-mail adres) en het door u gekozen wachtwoord.

Let op: De ingevulde gegevens worden ook gebruikt als factuurgegevens. Zorg ervoor dat deze correct zijn, ook de persoon- of bedrijfsgegevens. Er zullen administratiekosten in rekening worden gebracht, wanneer de factuur moet worden aangepast.

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om volgens de regels van AVG en gebruiken deze gegevens uitsluitend voor facturatie, levering en eigen marketingdoeleinden.

Uw gebruikersnaam moet altijd uw e-mailadres zijn.

 

U kunt een adreswijziging zelf doorgeven via onze website. Na inloggen, klikt u rechtsboven op Welcome (uw e-mailadres) en vervolgens komt u direct bij het scherm profielgegevens wijzigen waar u de veranderingen kunt aanbrengen. Scroll nu naar beneden en klik op de knop Profielwijzigingen opslaan om de aanpassing te bewaren.

Het komt voor dat de activeringsmail voor ‘spam’ of ‘ongewenste e-mail’ wordt aangezien. U kunt deze mail dan terugvinden in uw inbox in de folder voor ongewenste mail (spam of junkmail). Is de mail nooit aangekomen? Bel met onze klantenservice om dit probleem snel op te lossen;  0031-(0)85-782-6770.

Wanneer u uw wachtwoord vergeten bent, kunt u een nieuwe aanvragen via onze website.  Ga naar Login en klik vervolgens op Wachtwoord vergeten? Opnieuw vallidatie e-mail sturen.

 

Dat kan zeker. De veilingen van VDI Auctions zijn voor particulieren en bedrijven.

U kunt kavels volgen door bovenaan de kavelpagina op het symbool van een hartje te drukken. Dit kavel komt dan in de lijst van Kavels volgen, die terug te vinden is het menu van Favoriete kavels in uw instellingen.

Bieden

Om te bieden, dient u geregistreerd en ingelogd te zijn. U kunt niet bieden via e-mail.

– Nadat u ingelogd bent, gaat u naar veilingen en klikt u op het kavel waarop u wenst te bieden.
– Onderaan dit kavel vindt u het veld waar u uw bod kunt invoeren.
– Zodra u op bekijk uw bod klikt, berekent de computer uw bod inclusief veilingkosten en BTW.
– Vervolgens dient u uw bod te bevestigen.
– Pas na bevestiging heeft u een bod geplaatst.
– Elk bod is bindend en kan niet ongedaan gemaakt worden.

 • U bent niet geregistreerd. Registreer uzelf gratis door uw gegevens in te voeren op de website bij de knop; Login.
 • U bent niet ingelogd: Nadat u bent geregistreerd, moet u elke keer dat u de website bezoekt inloggen met uw gebruikersnaam (uw e-mail adres) en uw persoonlijke wachtwoord bij de knop;  Login.
 • Uw account is geblokkeerd, omdat u verschillende keren een fout wachtwoord heeft ingevoerd. Bel met onze klantenservice om dit probleem snel op te lossen;  0031-(0)85-782-6770.
 • U heeft in het verleden de veilingvoorwaarden niet nageleefd. In dit geval kunt u helaas niet meer deelnemen aan een veiling van VDI Auctions.

Een normaal (statisch) bod is het eerstvolgend bod dat u uitbrengt op een lot. U dient zelf de veiling te volgen. U kunt overboden worden, in dit geval krijgt u hier meteen bericht van.

Als u een proxy bod uitbrengt geeft u in het systeem uw maximum bod in, het systeem zal dan automatisch stapsgewijs bieden voor u en het laagst mogelijk aanvaarde bod uitbrengen tot het ingegeven bod.

Indien de biedingen uw proxy bod niet bereiken koopt u voor een lagere prijs dan u heeft ingegeven. Pas als een andere bieder een hoger bod uitbrengt dan uw proxy bod, bent u niet meer de hoogste bieder. Dit proxy bod is geheim en kan door andere bieders niet gezien worden.

Het is niet mogelijk uw bod ongedaan te maken. Een geplaatst bod is bindend. Alvorens het bod definitief wordt geplaatst, ziet u eerst een controlescherm, waarop het totaal van uw bod duidelijk zichtbaar wordt. U moet dit dan nog bevestigen om een definitief bod te plaatsen, hierdoor wordt voorkomen dat u per ongeluk biedt.

De sluitingstijd staat bij elk kavel vermeld. Indien er 2 minuten vóór het sluiten van een kavel  hierop nog een bod wordt uitgebracht dan wordt de tijd voor deze kavel met 2 minuten verlengd.

Plaats de kavels waarop u wilt bieden in;  kavels volgen of ververs uw pagina regelmatig (door bijvoorbeeld op F5 te drukken) om er u van te vergewissen dat u nog steeds de hoogste bieder bent

Het is niet mogelijk per e-mail te bieden. U kunt gratis registreren op onze website (klik op de knop login en klik dan op registreren). Dit is niet ingewikkeld en u kunt altijd bij ons terecht met vragen.

Ja, dit is mogelijk. U dient op elk kavel afzonderlijk een bod uit te brengen.  De kavels kunt u op de website toevoegen aan;  favoriete kavels.  Via de optie;  kavels volgen kunt u precies aangeven welke kavels u interessant vindt en makkelijk in de gaten houden of u de hoogste bieder bent of overboden bent.  Soms zijn er combinatiekavels, dit wordt op de website aangegeven met de omschrijving;  combinatiekavel.

Dit is een combinatie van verschillende kavels, aangegeven met de omschrijving;  combinatiekavel.

De combinaties zijn als laatste aan de beurt. U kunt pas bieden op de combinatie wanneer alle afzonderlijke kavels zijn gesloten.  Het openingsbod is de optelsom van de hoogste biedingen op deze kavels afzonderlijk. Als er niet geboden is op een kavel binnen een combinatie, dan wordt het start bod gebruikt bij de optelsom.  Indien er wordt geboden op de combinatie, worden de kavels toegewezen aan de hoogste bieder op die combinatie en niet aan de hoogste bieders per kavel.  De bieders per kavel worden automatisch overboden door een combinatiebieder.

Nee, ons advies is bied op tijd. Plaats in ieder geval een proef bod om te zien of alles naar behoren werkt. Om te voorkomen dat mensen per ongeluk op de biedknop klikken,  moet elk bod bevestigd worden en ook onze algemene voorwaarden moeten worden aangevinkt. Houd er rekening mee dat dit een paar klikken zijn die enkele seconden tijd kosten. Als u te lang wacht loopt u het risico uw aankoop mis te lopen.

Het kavel kleurt groen wanneer u de hoogste bieder bent en wordt rood wanneer u bent overboden. Bij elke biederactiviteit kleurt een kavel oranje en hoort u een alarm om u hieraan te herinneren.  Vijfentwintig seconden voor het aflopen van een kavel begint de foto van het kavel te knipperen. Daarnaast ontvangt u elke keer een e-mail wanneer u bent overboden, de hoogste bieder bent of een proxy bod heeft ingegeven.

Het kan zo zijn dat het kavel onder gunning is, dat wil zeggen dat er overlegd wordt met de eigenaar of deze het hoogste bod accepteert. Gemiddeld ontvangt u na één dag al antwoord hierover. Wanneer het kavel niet onder gunning is, ontvangt u direct een e-mail wanneer u de hoogste bieder bent.

Het kan zo zijn dat u opbiedt tegen een proxy/automatisch bod. Wanneer iemand anders een automatisch bod heeft ingesteld wordt u pas de hoogste bieder wanneer u dit maximale bod heeft overboden.

Kijkdag

De data van de kijkdagen vindt u op de website bij de desbetreffende veiling.

Dit is niet mogelijk. Als veilinghuis werken we namelijk voor derden. De kijkdag wordt speciaal hiervoor georganiseerd. Tijdens de kijkdag staan alle kavels in rijen opgesteld om ze goed te kunnen bezichtigen. De data van de kijkdagen vindt u op de website bij de desbetreffende veiling.

 

Prijzen

Een startprijs is een minimumprijs, het is niet mogelijk lager te bieden dan dit bedrag. Meestal zijn deze bedragen slechts een fractie van de getaxeerde waarde. Indien er niet wordt geboden zal dit kavel vaak later opnieuw in veiling worden gebracht met een lagere startprijs.

Wanneer het een BTW kavel betreft;

 • De koperscommissie is 6% van de hamerprijs. Hierover wordt 21% BTW berekend.
 • Daarna wordt 21% BTW berekend over de gehele hamerprijs.
 • Het bedrag van 21% BTW over de totale hamerprijs wordt teruggestort voor niet-Nederlandse kopers, na het overleggen van de documenten die aantonen dat de machine geëxporteerd wordt buiten Nederland. Voor export naar andere landen binnen Europa, is een geldig BTW nummer nodig.

Rekenvoorbeeld van een BTW kavel met € 1000 hamerprijs;

Kosten BTW kavel
Hamerprijs € 1000
Koperscommissie 6% € 60
21% BTW over koperscommissie € 12,60
21% BTW over hamerprijs € 210
Totaal € 1282,60

 

Wanneer het een marge kavel betreft;

 • De koperscommissie is 7,26% van de hamerprijs.
 • Over een margekavel is de BTW reeds afgedragen, vandaar dat u de BTW over te gehele hamerprijs niet meer hoeft te betalen.

Rekenvoorbeeld van een margekavel met € 1000 hamerprijs;

Kosten Marge kavel
Hamerprijs € 1.000
Koperscommissie 7,26% € 72,60
Totaal € 1.072,60

In bepaalde gevallen hanteren wij minimumprijzen ofwel na gunning. Dit wil zeggen dat het hoogste bod met de eigenaar moet worden overlegd.

Op de website, nadat u bent ingelogd,  vindt u bij;  biedgegevens de informatie van een gunning van de kavel door de opdrachtgever. Gaat deze kavel na aflopen van de veiling gegund worden of niet? De hoogste bieder zal zo snel mogelijk op de hoogte worden gebracht  of zijn bod is gegund of niet (meestal de dag na de veiling).

Een marge kavel is een kavel waarvoor de BTW reeds is afgedragen. U hoeft hierover dus géén BTW te betalen. Er wordt dan uitsluitend 7,26% opgeld berekend.

Rekenvoorbeeld van een margekavel met € 1000 hamerprijs;

Kosten Marge kavel
Hamerprijs € 1.000
Koperscommissie 7,26% € 72,60
Totaal € 1.072,60

Ja, enkel wanneer uw bedrijf gevestigd is in een lidstaat van de Europese Unie, anders dan Nederland.  Hiervoor dient u over een geldig BTW nummer te beschikken, en een vervoersverklaring of CMR te overhandigen.  Deze formulieren tonen aan dat de goederen worden vervoerd naar het land van bestemming.

Is uw bedrijf geregistreerd buiten de EU, dan dient u de BTW te betalen.  Deze wordt aan u terugbetaald na ontvangst van de door de douane ingeklaarde exportdocumenten.

 

Betalen

Binnen 24 uur na de veiling ontvangt u een pro forma factuur met daarin een overzicht van de door u aangekochte kavel(s). Ook vindt u er het totaal te betalen bedrag en de ophaalgegevens.

Print deze pro forma factuur, u heeft deze later nodig bij afhaling.

U dient de betaling binnen 48 na de veiling uit te voeren.

Het betalen kan enkel op bankrekeningnummer: NL18 ABNA 0544629337 onder vermelding van uw klantnummer en pro forma factuurnummer.

ABN  AMRO Bank

T.N.V.:  VDI Auctions

IBAN : NL18 ABNA 0544629337

U ontvangt een bericht per e-mail wanneer wij uw betaling hebben ontvangen.

 

U dient de betaling binnen 48 uur na de veiling uit te voeren.

De veilings- en commissiekosten wordt ook wel het opgeld genoemd, en dit bedraagt 6% van het door u geboden bedrag, met een minimum van € 125. Dit bedrag wordt vermeerderd met 21% BTW, tenzij anders aangegeven.

Afhalen en transport

Bij elke veiling worden een aantal afhaaldagen georganiseerd, wanneer deze zijn kunt u terugvinden op de website bij de informatie over elke specifieke veiling. De kavel(s) kunnen afgehaald worden op het adres wat aangegeven wordt op uw  proforma factuur.

Bij afhaling dient u uw pro forma factuur af te geven bij de ontvangstbalie. De originele/eindfactuur zal u ter plaatse worden overhandigd. Onze medewerkers begeleiden u naar uw kavel(s) en helpen u met het laden van de door u gekochte kavel(s).

Indien u niet persoonlijk aanwezig kunt zijn bij afhaling, kunt u een volmacht meegeven aan een ander.  Dit kan ook een transportbedrijf zijn. Ook dan is het noodzakelijk om naast de volmacht ook de pro forma factuur te kunnen overhandigen.

Pas op! Ophalen kan uitsluitend gebeuren op de aangegeven dagen. Laden op een ander tijdstip is mogelijk, maar brengt extra kosten met zich mee. Hiervoor wordt € 50,- per kavel in rekening gebracht.

Laden op een ander tijdstip is mogelijk, maar brengt extra kosten met zich mee. Hiervoor wordt € 50,- per kavel in rekening gebracht. Afhalen behoort dan in overleg te gebeuren.

Voor elke veiling is een vooraf bepaalde afhaaldag opgenomen in de veilingvoorwaarden. U kunt de kavel(s) natuurlijk zelf ophalen of een transportbedrijf in de arm nemen. We informeren u graag over de transportbedrijven die regelmatig voor ons en onze klanten werken zowel in Nederland als in het buitenland.

Overige vragen

Wij verkopen alle goederen in de staat waarin ze zich bevinden, op de plaats waar ze zich bevinden (As is, where is). Wij geven geen enkele garantie en testen niet.

VDI Auctions en/of  zijn opdrachtgevers bieden geen enkele garantie wat betreft de volledigheid, kwantiteit, kwaliteit, bruikbaarheid, verkoopbaarheid.  Wij adviseren iedereen om naar de kijkdag te komen om u te vergewissen van de werking en volledigheid.

VDI Auctions kan geen goederen terugnemen.

 

Het herroepingsrecht is volgens de richtlijnen consumentenrechten 2011/83/EU van het Europees Parlement en de Raad zoals ingegaan vanaf 13 juni 2014 niet van toepassing op openbare veilingen. De veiling waaraan u deelneemt of heeft deelgenomen, is een openbare veiling want geïnteresseerden kunnen de veilingsluiting fysiek bijwonen.

Pas op! Consumenten zijn bij verkopingen per opbod niet beschermd door de wet verkoop op afstand.

Wij adviseren u tijdig en aandachtig de verkoopsvoorwaarden door te lezen. Deze kunt u terugvinden op onze website. U moet akkoord gaan met onze voorwaarden bij elk bod dat u uitbrengt.

Indien er niet wordt geboden zal dit kavel vaak later opnieuw in veiling worden gebracht met een lagere startprijs.